Collendoorn 090609 verslag

Met 50 benen op een vuilnisbelt.

 

De loopgroep Gramsbergen liep uit in Collendoorn. Deze eenmalige training op de bulten en in het bos van Collendoorn kwam uit eigen initiatief van de harde lopers uit de stad aan de Vecht. Met de auto’s vertrok de groep richting het mooie bos temidden van een vuilnisbelt, maar inmiddels prachtig groen begroeid. Zoals elke training begon ook deze het met inlopen.

Maar niet zoals in Gramsbergen waar het inlopen hooguit 200 meter bedraagt en gevolgd wordt door rekoefeningen. Dit warmlopen was 2,5 kilometer dwars door het bos en door het hoge gras. Al met al kwam het (in)lopen meer in de buurt van de 5 kilometer dan de 2,5 verzekerd door doorgewinterde hardloper René. De te ver gelopen stukken door gemiste paaltjes waren immers niet in zijn berekening meegerekend. Door deze omkeermanoeuvres liep voorloper Frits ineens achteraan en de dames uit het laatste peloton liepen in de kopgroep. Dit herhaalde zich een paar keer zodat iedereen de gelegenheid had de route te verkennen of de kunst af kon kijken van zijn of haar voorlopers. Na de verkenningsroute door de prachtige omgeving en de eerste brandnetels en prikkels toegeslagen hadden op de blote onderbenen moest er alsnog gerekt en gestrekt worden. Vergezeld door de gele muiters uit Slagharen onder leiding van coach Henk Meppelink (papa van..) volgde de eerste echte training.

Na de instructie van René nam Henk het voor een gedeelte over zodat René niet alleen de renners, maar ook de omgeving digitaal vast kon leggen. De bedoeling was lekker van de bult afrennen op snelheid gevolgd door een rustig herstellen op de terugweg de bult op. Toegeschouwd door een vijftal bruine pony’s begon de afdaling gevolgd door de klim terug. Dit laatste zou herstellend moeten zijn, maar viel toch zwaarder dan gedacht. De afdaling leek makkelijk omdat een afdaling meestal makkelijker is, maar een tussenstuk vals plat bleek een gemene tegenvaller te zijn. Na dit 15 minuten volgehouden te hebben onder een brandend zonnetje kwamen de eerste zweetdruppels tevoorschijn. Gramsbergen mag dan wel Grams‘bergen’ heten, echte bergen als deze komen weinig in de stad voor en dienen evenmin als traningsveld. Na een rustig rondje herstellen verkenden we het nieuwe parcours.

Een stuk door hoog gras, een lekker zandpad uitkomend bij de 67 treden tellende trap, oftewel, het beginpunt. Dit parcours, de lange trap op in vlot tempo, door het gras en het zandpad terug en dat in een kwartier was over het algemeen minder zwaar dan de tocht heen en terug van het eerste gedeelte. Na de laatste klim stond de voltallige ploeg bovenaan bij te komen en om nog even te genieten van het uitzicht. Het rustige uitlopen volgde in de afdaling waarin een zwarte brigade het voortouw nam. Terug bij de auto’s de laatste rek- en strek oefeningen onder leiding van Henk en onder toeziend camera-lens René. Vervolgens stapte iedereen moe maar zeer voldaan de auto weer in op weg naar huis. Een herhaling zou zeker vatbaar zijn!Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: