BMW loop 2009 verslag

Modder, modder en dan……………..Boerenkool met worst.

 

De 8ste editie van de Boerenkool Met Worstloop was er een om in te lijsten volgens het duo van M&M Run Events. Eindelijk een echt Boerenkoolparcours, dat was het eerste wat in hen opkwam toen zij zaterdagochtend om 6.00 uur per mountainbike, gewapend met pijlen en afzetlint het bos in reden om het parcours van de 8ste Boerenkool Met Worstloop uit te zetten. Meppelink en Marissen, de bedenkers en organisatoren van de inmiddels traditionele Boerenkool Met Worstloop in Rheeze denken dat bij “goed weer” de opkomst ongetwijfeld hoger was geweest, maar zij waren juist blij met de miezerige weer. Want geholpen door het natte weer in combinatie met werkzaamheden van mannen van Staatsbosbeheer die met zware voertuigen delen van het traject voor lopers bijna ontoegankelijk hadden gemaakt, wreven Marissen en Meppelink zich juist in de handen. “Dit is wat we 8 jaar geleden voor ogen hadden. Een zwaar ( hard) loopparcours, waar iedereen op eigen niveau “diep moet gaan” maar met oog voor de prachtige omgeving. Nu was het een echt “Boerenkoolparcours”.  Boerenkool Met Worst waardig!”

 

De 169 deelnemers waren in hun element door deze omstandigheden. Puffende lopers, schoenen vol modder, natte sokken en kuiten besmeurd met modder, maar finishend met een voldane grijns op het gezicht, dat was veelal het beeld van deze unieke “moddereditie”. Een deelnemer vertelde dat hij zijn beide schoenen onderweg verloor waardoor hij op kousevoeten terug moest door de modder. “Kijk…………dat zijn de mooie verhalen.” “Dit hoort er nu eenmaal bij…..heerlijk” was het commentaar van een finishende deelnemer uit Leusden die al voor het 6de jaar speciaal voor dit evenement naar Rheeze komt. Deelnemers uit alle windstreken mocht de organisatie inschrijven voor deze jaarlijkse tocht. Hardlopers, Nordic walkers en wandelaars, kortom het was een uniek ontmoetingsmoment voor loopfanaten van allerlei pluimage. Onder het motto “Meeting is belangrijker dan Meting” liepen wandelaars en Nordic walkers in tegengestelde richting en kwamen elkaar hierdoor tegen. Dit leverde mooie momenten op volgens een voldane finisher die leunend op haar wandelstokken uit stond te hijgen. Voor de gelegenheid werden de deelnemers bij finish getrakteerd op warme chocolademelk i.p.v. sportdrank.

 

Finishtijd en positie zijn bij dit evenement al vanaf de eerste editie ondergeschikt. Dit maakt het zo’n  bijzonder evenement. Hier gaat het om de ontmoetingen en na afloop de prachtige ervaringen met loopgenoten delen onder genot van een heerlijke prak Boerenkool met worst, dit aangevuld met uitgebakken spekkies en lobbige jus van de gastheer Lenters van camping Boslust. Na afloop krijgen alle deelnemers als ludieke herinnering ook nog eens een rookworst mee en sommigen werden getrakteerd op een heus Boerenkool met worstpakket, dit om het thuis nog maar eens een stevige prak te maken. “En dit allemaal voor € 7,- “vult een tevreden loper aan………….”.hoezo recessie”! De laatste zaterdag in februari 2010 staat in ieder geval weer bij Boslust geboekt voor de 9de BMW-loop