Trainer Ren Marissen

Hoi sportvrienden / innen

Mij is gevraagd om een stukje te schrijven voor onze nieuwe site.
Zoals jullie weten kan ik beter praten, dan schrijven.
Maar goed ik zal de uitdaging aangaan.
Komt ‘ie………………………..

Goed, ik ben René Marissen en ben getrouwd met Anne. 
Op 7 december 1963 zag ik voor het eerst het levenslicht in Coevorden.
Na een week in de Ganzenstad doorgebracht te hebben ging mijn leven verder in De Krim.
De liefde voor de sport is mij letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten.
Sinds mijn 6de doe ik zelf actief aan sport. Korfballen was tot mijn 20ste levensjaar mijn sport.
Daarnaast mocht ik graag (hard)lopen. Een auto-ongeluk maakte abrupt een eind aan mijn korfbalcarrière.
Soms moet je van de nood een deugd maken, heb ik dus ook gedaan.
Omdat ik naast het korfballen ook al af en toe liep, was de overstap naar het hardlopen niet moeilijk.

De eerste officiële “stap” in een hardloopwedstrijd in een hardloopwedstrijd heb ik gezet toen ik 1962 weken oud was. Het was een 5 km wedstrijd, die ik liep in 26.10 min.Vele 5 kilometer wedstrijden volgden, m’n toptijd op de 5km was 17.35 minuten.

Een mens is nooit tevreden, een atleet al helemaal niet. Men wil meer, wil grenzen verlengen
Ik behoor ook tot de groep die van uitdaging naar uitdaging leeft.

Na de 5 km volgde voor mij vanzelfsprekend de 10 km. De 10 km heb ik nooit onder de 36 minuten kunnen lopen. Mijn p.r. op deze afstand is 36.23 min. We gaan even snel met een sprintje door de tijd. Ik verleg mijn grenzen naar de halve marathon.
Persoonlijk vind ik dit de mooiste afstand. Waarom ? Je kunt lekker diep gaan, waarbij het de kunst is om tijdens de wedstrijd ook weer te herstellen. Ik geniet ook meer van de lange duurlopen dan van al dat interval werk, hoewel dat wel nodig is. Vele vele halve marathons heb ik gelopen, de 21.1 km liep ik het snelst in Geesteren.
Voor wie het wil weten: mijn tijd 1.23.48

Als fanatiek en enthousiast hardloper wil je ook een marathon in je portfolio hebben staan.
Mijn eerste marathon heb ik gelopen in Enschede in het jaar 1991. De eerste marathon legde ik af in 3.45.10
Ik was gelijk besmet met het marathonvirus. In die tijd was er nog niet veel “bekend” aangaande schema’s e.d.  Gelukkig kan men nu alle gewenste informatie van het internet halen, of via je trainer ontvangen. Maar goed, in die tijd zelf schema’s geschreven en zowaar mijn tijden gingen omlaag. De magische grens van 3.00 uur heb ik nooit kunnen bereiken. In mijn snelste marathon liet ik de tijdklok stilstaan op: 3.06.20 In totaliteit heb ik 1181 kilometer aan marathonwedstrijden gelopen.

De mooiste voor mij…………………… is moeilijk om hier een keuze in te maken. Een marathon gezond uitlopen is al zo’n voldaan gevoel. Voor mij zijn er echter 3 marathons waar ik nog vaak aan terug denk:

 

  1. Marathon van Berlijn, super strak georganiseerd, snel parcours , mooie ambiance
  2. Marathon van New York, ( kun je vergelijken met de Elfstedentocht voor een schaatser) elke atleet moet 1x in zijn leven deze ervaring meemaken.
  3. Jung Frau Marathon in Zwitserland, als ik hier aan terug denk, denk ik aan de natuur. Is niet te omschrijven, bij de start zijn er bomen, gras en weet ik wat nog meer. Elke kilometer zie je het landschap veranderen. Je gaat 41 kilometer omhoog de berg op. Op een gegeven moment kom je voorbij de boomgrens. Je ziet alleen rotsen / stenen en sneeuw. Prachtig.

Tussen de 28 marathons door, ben ik nog één grote uitdaging aangegaan: de 100 kilometer in Winschoten. Als ik hier aan terug denk is er één woord wat mij te binnen schiet :

                                                               KIPPENVEL 

Zo’n 6 jaar geleden ben ik aan mij knie geopereerd, waarbij ik het vriendelijke verzoek kreeg van de orthopeed om te stoppen met hardlopen.
Op dat moment knapt er iets in je………………… na een paar dagen denk je, wat ga ik doen: bij de pakken neerzitten of…….een andere hobby zoeken ?
Al snel wist ik wat ik verder ging doen, naast mijn werk als werkbegeleider van mensen met een handicap. Ik ga mijn ervaring van 20 jaar lopen niet weggooien, ik ga hem gebruiken als looptrainer. Heb mij toen direct ingeschreven bij de KNAU voor de cursus loopgroeptrainer. Na een jaar was ik officieel en gediplomeerd looptrainer.

Bij  Spurt * 88 in Hardenberg heb ik de afgelopen 5 jaar de looptraining verzorgd voor verschillende loopgroepen. Denk hierbij aan: beginners, recreanten, maar ook wedstrijdlopers. Drie jaar geleden ben ik verhuisd naar De Krim en…………….jawel,.........................2 maanden had De Krim een loopgroep. Nu al zo’n 40 leden.

1 januari 2009…………..oprichting loopgroep Gramsbergen.
Nadat de atletiekvereniging SPURT * 88 in december2008 bekent had gemaakt om te stoppen met de training op de dinsdagavond hebben wij als Loopgroep Gramsbergen een “doorstart” gemaakt.
Bij deze loopgroep mag ik de training verzorgen. Aan de training kan iedereen, zowel beginner als gevorderd  (hard)loper meedoen.
De training bevat een gedeelte ontspanning, waarbij zeer zeker de inspanning niet vergeten wordt. Uiteraard staat het plezier voorop.
Mijn doel is, om iedereen die het ook maar waagt om met mij in gesprek te gaan, of ook maar 1x op de training verschijnt: enthousiast te maken voor de loopsport.
Ik probeer op een ontspannen wijze de training te verzorgen, waarbij we verantwoord met onze inspanning omgaan.
De trainingsavond is dus de dinsdagavond.
Wij verzamelen ons op de parkeerplaats van de SV Gramsbergen.
Aanvang: 18.45 uur tot 20.00 uur.
Kom eens langs en doe vooral eens mee, ervaar dan hoe het is om in Gramsbergen te lopen.

Wat moet ik nog meer over mijzelf vertellen?

  1. Dat ik samen met Henk Meppelink ( M & M run-events) “iets” aan de promotie van de hardloopsport doe, denk hierbij aan  ondersteuning of organiseren van hardloopevenementen
  2. Dat ik af en toe niet thuis ben, maar lekker in Frankrijk vertoef bij mijn schoonouders, nippend aan een glaasje wijn en een stukje stokbrood met brie eet

 

Sportieve groet


René Marissen

 

 

 

 

 Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: