Jeanet Westerman

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben geboren en getogen in Coevorden. Op mijn 23ste ben ik getrouwd met een rasechte “Aap” genaamd Herman Westerman. Voor ons was het settelen in Gramsbergen geen enkele discussie. Herman krijg je niet uit Gramsbergen en ik voelde mij vanaf het begin van onze verkering hier al snel thuis. Na, de Hofkamp en de Hattemattestraat wonen we nu alweer vier jaar aan de Ooster Esch met zijn tweeën, waar we ik durf het wel hardop te zeggen, enorm gelukkig zijn.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Na het CIOS heb ik 12 ½ jaar gewerkt bij stichting de Trans in Emmen. Een stichting voor verstandelijk gehandicapten. Omdat ik een nieuwe uitdaging zocht en ik in de omstandigheid was dat dit kon heb ik een carrière switch gemaakt en ben ik 2000 aangenomen bij de politie IJsselland en begonnen met de opleiding. Inmiddels werk ik hier ook al weer bijna 16 jaar. Mijn huidige werk is rechercheur in het district IJsselland.

Hoe lang zit je al bij de loopgroep en hoe ben je met de loopgroep in aanraking gekomen?

Zo rond 2007 heeft Spurt in Gramsbergen een loopclinic georganiseerd. Vervolgens is er in Gramsbergen onder de vlag van Spurt ’88 een loopgroep ontstaan van ongeveer 10 lopers. In 2009 hebben we ons losgeweekt van Spurt en zijn we zelfstandig begonnen als loopgroep Gramsbergen. Dus kort gezegd zit ik er vanaf het begin al bij.

Doe je wel eens mee aan wedstrijden of evenementen en wat is de afstand en tijd
die je loopt?

De laatste jaren heb ik alleen maar meegedaan met plaatselijk loopjes zoals de Lichtstadloop, de Snertloop en de Vechtdalloop. In het verleden waren we samen wat fanatieker en gingen we er nog wel eens op uit om elders een loopje te doen. Wat betreft de tijd……nou die zijn niet best. Ik ben van nature geen duursporter maar vind lopen heerlijk om te doen. Ik heb ooit de 10 km. net binnen de 55 minuten gelopen. Voor mij een topprestatie voor de meesten een trainingsloopje maar dat is ook het leuke van lopen….. Het maakt niet uit hoe goed of je bent het gaat erom hoe goed of jij je er bij voelt.

Doe je nog aan andere sporten of heb je dat in 't verleden gedaan?

Ik heb 25 jaar gevoetbald. De eerste jaren in Coevorden bij CSVC. Daarna op landelijk nivo bij HZVV in Hoogeveen waarbij we het hele land doorgingen om 2 x 3 kwartier te voetballen maar dit was een geweldige tijd. De laatste jaren was ik speler/trainer bij de S.V. Gramsbergen. Na de voetbal heb ik gezocht naar alternatieven. Inmiddels zat ik al op tennis en skeelerde ik. Herman deed aan triatlon en deed leek me ook wel wat. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met de loopsport. Na ongeveer vijf jaar had ik het zwemmen wel gezien en ben ik gestopt met triatlonwedstrijden. Met de rest ben ik niet gestopt.

Heb je nog andere hobby's?

We hebben een redelijk grote tuin. Ik vind het heerlijk ontspannend om hier een beetje in rond te ploeteren. Verder op de zondagmiddag sport kijken op t.v. Er zijn niet veel sporten die ik niet leuk vind. Verder pakken we in de warmere maanden de racefiets om een tochtje te maken. Deze gaat ook altijd mee op vakanties. In de wintermaanden staat de racefiets op de Tacx waarbij we interactief door het Limburgse Heuvelland of in Frankrijk fietsen. Leuk om te doen. Maar ach…..lekker luieren op de bank en t.v. kijken is ook geen kwelling.

Wil je verder nog iets kwijt?

Dat ik geweldig trots ben op onze loopgroep. Er gebeuren hele leuke dingen en het feit dat we maar steeds doorgroeien zegt iets over hoe iedereen het beleeft. Ik hoop dat we nog jaren zo doorgaan en dat ik daar dan ook nog jaren deel van uit mag maken.

Wie mag de volgende 'veter' schrijven?

Ik wil Antje van der Veen uitnodigen om de volgende 'veter' te schrijven. 

 

 Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: