Antje van der Veen

Antje van der Veen

Vertel eens wat over jezelf?

In de zomer van 1960 ben ik geboren op de boerderij, in het buitengebied van Lemelerveld. Daar ben ik opgegroeid als oudste van zes kinderen. Op mijn 20ste ben ik verhuisd naar Hardenberg en vanaf december 1986 woon ik in Gramsbergen, eerst aan De Schakel en later aan de Oldenhof. Ik ben getrouwd met Albert (badmeester) en we hebben drie kinderen: Selmar (23), Manon (21) en Elwin (19)

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Nadat ik de PA had afgerond, ben ik gaan werken aan de Prof. Waterinkschool in Hardenberg. Dit is een school voor speciaal basisonderwijs. Hier werk ik dagelijks met kinderen die het, om heel verschillende redenen, in het reguliere onderwijs niet redden. Het is heel mooi om met deze kinderen te mogen werken. Iedere dag is anders en er komen steeds weer nieuwe uitdagingen.

 

Hoe lang zit je al bij de loopgroep en hoe ben je met de loopgroep in aanraking gekomen?

Vanaf september 2013 zit ik bij de Loopgroep Gramsbergen. Daarvoor liep ik bij de loopgroep van SV Gramsbergen op woensdagavond. En daar was ik mee in aanraking gekomen doordat ik bij de recreanten trainde. We gingen dan eerst voetballen en vervolgens met een aantal nog een uur lopen.

Dat was eigenlijk wel een beetje te veel van het goede, maar ik kon nog geen keus maken voor voetbal of lopen. Totdat ik op de voetbaltraining mijn knie verdraaide. Het eerste wat je dan weer kunt, is lopen. En daar heb ik het toen bij gelaten.

 

Doe je wel eens mee aan wedstrijden of evenementen en wat is de afstand en tijd
die je loopt?

De lopen waar ik aan meedoe, zijn meestal recreatief, zoals de boerenkoolmetworstloop,  pannenkoekenloop, breakfastrun, snertloop en de Vechtdalloop. Verder loop ik mee met de Lichtstadloop en de City-run. Meestal loop ik dan  10 km. Vier keer heb ik een halve marathon gelopen, waarvan de laatste in Utrecht voor het KWF. Dat was een hele bijzondere dag, waar we met een bus lopers en supporters uit Gramsbergen naar toe zijn gegaan.

De tijden zijn voor mij niet het belangrijkst. Lekker lopen staat voorop.

 

Doe je nog aan andere sporten of heb je dat in 't verleden gedaan?

Toen ik op de middelbare school zat, fietste ik elke dag naar Zwolle, dat was ruim 40 km per dag.

Pas later ben ik gaan voetballen, eerst vijf jaar bij HHC en toen nog vijf jaar bij SV Gramsbergen. Nadat de kinderen waren geboren, ben ik verder gegaan met recreatief voetbal.

 

Heb je nog andere hobby's?

Naast het lopen vind ik het leuk om te puzzelen (sudoku’s) en als het mooi weer is, werk ik graag in de tuin.

 

Wil je verder nog iets kwijt?

Het mooie van de loopgroep vind ik dat iedereen aan zijn trekken komt, van beginner tot gevorderde. De trainers zorgen elke keer weer voor een gevarieerde training. Het plezier in lopen staat voorop. En als je dan ook nog beter en sneller wordt, is dat mooi meegenomen.

 

Wie mag de volgende 'veter' schrijven?

Ik wil Tonny Hospers uitnodigen om de volgende 'veter' te schLoopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: