Henri Jurjens

De veter van Henri Jurjens

 

Vertel eens wat over jezelf?

Mijn naam is Henri Jurjens. Ik ben ruim 42 jaar geleden geboren in het mooie Engeland aan de vliermansweg waar mijn ouders nog steeds wonen. Ben getrouwd met Dianne Jurjens (Withaar) en we hebben samen 2 meisjes, Rosan is 11 jaar en Marlon alweer 8.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik als ontwikkelaar van apps bij Move4Mobile, waar ik 1 van de 4 oprichters ben. Een mobiele applicatie of kortweg app is een software-applicatie die ontworpen is om te draaien op een smartphone, tablet of een ander elektronisch handapparaat. Voor wie geinteresseerd is, kijk eens op http://www.move4mobile.com

 

Hoe lang zit je al bij de loopgroep en hoe ben je met de loopgroep in aanraking gekomen?

Ik zit nu ongeveer 5 jaar bij de loopgroep. Nadat ik al een tijdje gestopt was met voetballen was ik voor mezelf begonnen met hardlopen. Ik had uiteraard al van het bestaan van de loopgroep gehoord. Dat leek me wel wat, maar wilde niet achteraan lopen dus vond ik dat ik eerst een bepaalde basis moest hebben. Al snel kwam ik erachter dat dat grote onzin was, iedereen kan meedoen en niveau verschil maakt bij de groep helemaal niets uit. 

 

Doe je wel eens mee aan wedstrijden of evenementen en wat is de afstand en tijd 

die je loopt? 

Normaal gesproken loop ik 2 wedstrijden per jaar, dat is de lichtstadloop en de snertloop bij de S.V. Gramsbergen. Ik loop dan altijd de tien kilometer, mijn snelste tijd ligt daarbij rond de 46 minuten. Daar wil ik nog wel graag een paar minuten vanaf lopen. Daarnaast doe ik ook mee aan de breakfast run en uiteraard de halve marathon met deVechtdal loop. 

 

Doe je nog aan andere sporten of heb je dat in 't verleden gedaan?

Tot een paar jaar geleden was voetbal mijn grote hobby, dat heb ik dan ook jarenlang gedaan maar hardnekkige hamstring en liesblessure dwongen me om daar mee te stoppen. Mijn grote hobby is 't echter nog steeds, ben nog steeds wekelijks op 't sportpark t hoge holt te vinden. Daarnaast heb ik nog (heel erg recreatief) getennist, dat doe ik nog steeds af en toe. Saillant detail van dit alles, toen ik nog in de selectie voetbalde hadden we uiteraardook wel eens looptrainingen. Daar had ik een gruwelijke hekel aan. Gelukkig is dat, na een paar maanden te zijn begonnen met hardlopen helemaal veranderd.

 

Heb je nog andere hobby's?

Eigenlijk heb ik mijn grote hobby's en dus ook tijdsbesteding al genoemd. Dat is naast mijn werk natuurlijk de plaatselijke S.V. Gramsbergen. Ben trouwe supporter van het eerste elftal en daarnaast doe ik zo af en toe een bardienst. 

 

Wil je verder nog iets kwijt?

Ja, ik wil graag even kwijt dat ik de loopgroep een erg gezellige een leuke groep vind. En als ik zie hoe snel het ledental is gegroeid de laatste jaren dan kunnen we daar met z'n allen erg trots op zijn. Ik ben gevraagd om samen met Bert Kosters onze site nieuw leven in te blazen. Deze proberen we op te schonen, actueel te houden en ook enkele nieuwe items te introduceren.  

1 van de nieuwe items is 'De Veter'. Hierin willen we graag 1 x in de maand een lid van onze loopgroep vragen zichzelf voor te stellen en iets over zichzelf te vertellen.

 

Wie mag de volgende 'veter' schrijven?

Ik wil Bert Kosters uitnodigen om de volgende 'veter' te schrijven. 

 

 

 

 

 
Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: