Trainer Henk Meppelink

Een verhaaltje over mijzelf? Goed daar gaat ie dan:

Hobby als werk.

 In mijn dagelijkse werkzaamheden begeleid ik jong volwassenen met probleemgedrag naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Een heel dynamisch en fantastisch vak met heel veel uitdagingen. Hardlopen als therapievorm is een onderdeel van mijn werk. Mijn hardloopkleren liggen daarom altijd in de auto en gaan altijd mee naar mijn werk. Mooi he….je hobby als werk! Geef jaarlijks nog een aantal hardloopclinics voor mensen met een beperking. Hobby’s zijn hardlopen en een beetje fotograferen, maar sinds er kleinkinderen op het “speelveld ” zijn is opa zijn toch wel mijn grootste vertier. Daar moet hardlopen soms voor wijken, het is niet anders. Ik ben een natuurmens en mijn vakanties verblijf ik het liefst in Italie. Nee….niet zo massaal bij de meren, maar meer naar het binnenland, naar  kleine rustige dorpjes waar het lijkt dat de tijd even stil heeft gestaan.

Bijnaam: Dick Schoenaker.

Ik ben geboren op 31 december 1961 in Marienberg. Als jochie was ik al vroeg bezeten van sport. Mijn vader die veel te vroeg is overleden ( ik was 8 jaar ), was totdat hij ziek werd ook een sportief mens. Hij voetbalde, schaatste; is zelfs nog schaatskampioen van Drenthe geweest en was altijd bij lokale activiteiten betrokken. Niet zo gek dus dat sport en organiseren enigszins in mijn bloed zit. Als 10 jarig jochie kon ik goed en vooral langdurig goed schaatsen. Een sportieve schaatsfanaat uit het dorp was dat opgevallen en vroeg mijn moeder of hij mij 2x per week mee mocht nemen naar de wekelijkse trainingen op de kunstbaan in Deventer. Nou ….dat was toen heel wat hoor. Maar moeder vond dat ik te jong was en dat school daar waarschijnlijk onder zou lijden. Tja….nou is het met school nooit echt iets geworden en vraag ik mij soms af: Wat was er gebeurt als ik wel……Nou ja, we kunnen het niet terugdraaien en heb mijn draai gevonden in het hardlopen. Ik werd destijds lid van de plaatselijke voetbalvereniging VV Marienberg. Ik was gedreven en viel op door mijn loopvermogen en “schopte” het tot de selectie. Conditie en lopen was meer als prima en kreeg al snel de bijnaam Dick Schoenaker; Schoenaker was destijds een Feijenoorder die bekend stond om zijn loopvermogen. Maar voetballend kwam ik gewoon te kort en werd na 2 seizoenen terug verwezen naar het derde elftal. Maar mijn gedrevenheid en prestatiegerichtheid bleven en ik ging hardlopen. De Beerze Bulten, dat was mijn favoriete trainingsgebied. Ruig gebied met  veel heuvels en vooral veel mul zand. Afzien ik vond het heerlijk!

Allrounder met voorkeur voor extra lange afstanden.

Voetballen en schaatsen raakten hierdoor op de achtergrond en ik ging mij meer en meer toeleggen op hardlopen. Ik begon met lokale 5 en 10 kilometerwedstrijden, maar de extra lange afstand, met name de marathon werd voor mij steeds meer een uitdaging. Ik beheers alle afstanden wel redelijk en vind in elke afstand wel een persoonlijke uitdaging of doel. Ik kan mijzelf het best omschrijven als een plezierige allrounder met voorkeur voor extra lange afstanden.

“Dit ga ik vaker doen”.

In 1992 schreef ik mij voor het eerst in voor een echte marathon: de Rotterdam marathon. Ik wist niets van marathonvoorbereiding. Des te groter was de uitdaging. 2 Weken voor deze marathon ontmoette ik Rene voor eerst. Hij zou zijn tweede marathon lopen. Het was een bijzondere ervaring: Ik liep er ruim 4 uur over en ben onderweg wel 10x  “dood” gegaan. Maar direct na de finish wist ik het: Dit ga ik vaker doen. Nu 22 jaar later heb ik mijn 100ste ( ultra) marathon enigszins geblesseerd  in eenzelfde eindtijd uitgelopen als mijn eerste marathon destijds in Rotterdam en had weer hetzelfde gevoel. STRONTKAPOT, maar dit ga ik vaker doen!!! Marathonlopen heeft mij prachtige ervaringen en belevingen in binnen- en buitenland gebracht. De 100 marathons zijn inclusief een zo’n 15  ultralopen als o.a. 60 km van Texel ( 3 x ), Swiss Alpine ultramarathon ( Davos Zwitserland) 80 km tot hoogte van 3000 meter ( 2 x ), een aantal goede doelenlopen tot 100 km. en 6 x NK 100 km, waarvan in 2003 een derde plaats tijdens Nederlands kampioenschap. En nu gaat het allemaal wat langzamer en ligt de focus meer op beleving en genieten en probeer ik het plezier van hardlopen over te brengen op zoveel mogelijk mensen.

M&M Run Events.

Samen met Rene Marissen “run” ik de hardlooporganisatiebureau genaamd M&M Run Events (www.mmrun-events.nl). Middels deze organisatie brengen wij veel mensen op een (hopelijk) plezierige manier in beweging.  Daarnaast geef ik seizoengebonden specifieke looptrainingen aan zo’n 130 jeugdige voetballers. Samen met Rene organiseer ik  zo’n 10 hardloopevenementen per jaar. Onze evenementen en trainingen zijn veelal laagdrempelig met bijzondere aandacht voor beginnende lopers/sters. Plezier is de rode draad in onze trainingen en activiteiten. Ben je enthousiast geraakt, kom dan gewoon eens langs tijdens een reguliere training. Gewoon de hardloopschoenen aan en rennen. WAARSCHUWING: Het gevaar zit erin dat je “verslaafd” raakt en er dus naar blijft verlangen. Gevolg: je blijft komen en wordt vanzelf lid van die gezellige loopgroep Gramsbergen waar iedereen ongeacht niveau aan kan sluiten. Je bent welkom! Hieronder een rijtje met mijn beste prestaties voor wat ze waard zijn.

Groeten Henk Meppelink

 

 

Sportieve prestaties:3 x in top 10 notering op NK 100 km waarvan een 3de Plaats in 2003.

5 km:
10 km:
15 km:
10 EM:
21,1 km:
42,195 km:
60 km:
100 km:

17.11
35.21
56.29
59.59
1.19.54
2.61.53 ! ! !
5.26.00
9.49.39 3de plaats NK 100 km.

 Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: