BMW loop 2010 verslag

BOERENKOOL MET WORST ALS “OLYMPISCHE MEDAILLE”


De grote “kaalslag” in recreatiegebied de Oldemeijer bij Hardenberg lokte zaterdag veel houthakkers met zwaar materieel naar het bos, om hout te kappen om in de winter de kachel te laten branden. Niet wetende dat zo’n kleine 180 sportievelingen gekleed in fel gekleurde outfits, soms bevoorraad met een extra energievoorraad in klein verpakking, links en rechts langs de veelal in ruitenshirt geklede houthakkers zouden rennen. Zij waren afgekomen op de jaarlijkse Boerenkool Met Worstloop, al voor de 9de keer georganiseerd door M&M Run Events. Het was een groot contrast, de stoere houthakkers uitgerust met zwaar materieel tegen de vaak vederlichte en lichtvoetige hardlopers in reflecterende shirts. Maar het verdroeg elkaar prima. De houthakkers kregen heel wat bekijks van de veelal afgetrainde lopers en moedigden de lopers aan met een stevig handgeklap en trakteerden de lopers vervolgens op een stoer en diep omgeploegd modderparcours dat door hun zwaar materieel behoorlijk was bewerkt. Het organiserende duo Meppelink en Marissen die namens hun hobbymatige organisatie de loopsport in de regio promoten konden er wel om lachen. “Mooi man…..dit is  nu net wat het evenement zo bijzonder maakt. Lekker een uurtje door de modder banjeren en daarna met z’n allen aan tafel voor een stevige prak boerenkool met alles erop en er aan.”. Want dat was de gezamenlijke traktatie die alle lopers, ongeacht afstand of snelheid kregen voorgeschoteld, nadat ze 7, 14 of 21 km hadden gelopen. Voorwaarde was wel dat iedereen binnen 2 uur, uiterlijk om 12.30 uur binnen moest zijn, want dan komt al  9 jaar lang voor iedereen, traditioneel de warme prak op tafel. Sommigen hadden tijdens de maaltijd de modder nog achter de oren, maar het mag allemaal vandaag.

 

Olympische gedachte:

Ook voor  wandelaars was het parcours opengesteld. Zo’n 40 wandelaars werden door Meppelink en Marissen in tegengestelde richting gestuurd zodat zij de hardlopers onderweg ergens tegen kwamen. Dat waren soms leuke momenten. “Bij dit ludieke evenement is tijd en snelheid niet belangrijk en is meeting belangrijker dan meting” stelt Meppelink, zelf ook een liefhebber van extreme parcoursen en vandaag graag mee had willen lopen. “Vandaag telt de Olympische gedachte van: Meedoen is belangrijker dan winnen. Wij proberen de loopsport in de breedte te promoten en dat is vandaag op een geweldige manier gelukt”.  Er meldden zich deelnemers uit Leusden, Amersfoort, Katwijk en Spijkernisse en heel veel mensen uit de regio. De ander M, Marissen fungeerde als speaker en ontving de deelnemers met hartelijke bewoording bij de finish. Zijn veelal lachwekkende kwinkslagen vielen goed bij de “uitgebluste” deelnemers. 

 

Veel voor weinig:

Zij kregen voor  € 7,50 inschrijfgeld een prachtige tocht, een energiegel voor onderweg, chocolademelk bij de finish, een exacte tijdmeting en nog een stevige prak Boerenkool met worst en spekkies. Na afloop van de tocht kregen de deelnemers ook  nog eens een ludieke herinnering i.v.v. een rookworst mee naar huis. Iedereen had daarnaast nog eens kans op prachtige hartslagmeters en een tiental flessen wijn die na verloting werden uitgereikt. Al met al kun je stellen dat dit evenement bij de deelnemers “in de smaak” valt. “Volgend jaar gaan we voor de 10de editie iets bijzonders bedenken”, want dat vindt het organiserende duo juist leuk aan organiseren. Je moet je onderscheiden van andere evenementen en dat kun je van dit evenement zeker zeggen. Het was weer afzien tijdens de jaarlijkse Boerenkoolloop in de bossen van Hardenberg, maar vooral met heeeeeel veel plezier!Loopgroep Gramsbergen
traint op dinsdagavond
van 18:45 tot 20:00 uur
en op woensdagavond
van 20:30 tot 21:30 uur
onder leiding van
Rene Marissen en
Henk Meppelink.
Verzamelpunt is de parkeerplaats van
SV Gramsbergen.Een willekeurige foto
uit ons foto album: